Orígens

Els nostres pares van marxar de Taús per donar un futur millor als seus fills. Nosaltres volem tornar-hi pel mateix motiu (il·lusió).

Història

Cal Rossa pertanyia a la família Sala-Cervós, que va emigrar a Manresa a finals dels anys 60, com la majoria dels habitants de Taús. Allà van tenir quatre fills i sobretot els primers estius anaven pujant a Taús. Amb el pas dels anys i a mida que els fills van anar creixent ja van deixar de pujar-hi i la casa es va anar deteriorant.

Recordem-ne els orígens

Qui som

El Francesc, la Joana, el Kiro, la Montse, l'Ot, el Txopo, la Urgell i el Xavi, són els emprenedors que han decidit tirar endavant el projecte de Cal Rossa. Ells són descendents de Cal Ferrer de la Font, Cal Marxant i també vinculats familiarment amb Cal Rossa, totes elles cases del poble de Taús.

El projecte

El projecte de Cal Rossa neix de la voluntat de donar vida al poble de Taús, que fa 100 anys donava vida a més de 300 persones i avui es poden comptar amb els dits de les mans.

La nostra intenció és fer un projecte sostenible a tots els nivells: econòmic, energètic, mediambiental, personal, social... i basat en els valors de la sostenibilitat, l'ecologia, la reutilització, la valorització patrimonial i el Pirineisme.

Casa positiva

Cal Rossa genera més energia de la que consumeix durant l'any. Es tracta d’una construcció eficient en fusta de 3 plantes i 300 m2. Per la seva condició de construcció en amb fusta eficient, l’estalvi energètic, respecte un edifici tradicional, és de prop del 90%.

El sostre fotovoltaic de plaques solars de 5kw genera més energia de la que es consumeix, una energia que es pot destinar a molts usos, com per exemple la càrrega de bicicletes o de vehicles elèctrics.

Més sobre la casa positiva El projecte als mitjans
Segueix-nos

© 2024 · Cal Rossa · Taús · Tots els drets reservats · Termes i condicions · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià

PDR.cat 2020 PDR.cat 2022
Leader PDR.cat 2020

Implementació d’estratègies de desenvolupament local
Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022 cofinançada per:

Unió Europea Fons Agrícola Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya

Ajut rebut 2020: 4.034,10 € (43% FEADER – 1.734,66 € / 57% DARP – 2.299,44 €)
Títol de l’actuació: Adaptació dels espais comunitaris de Cal Rossa per àpats, celebracions, teambuilding

Ajut rebut 2022: 74.347,76 € (43% FEADER – 31.969,54 € / 57% DARP – 42.378,22 €)
Títol de l’actuació: Espai de workation ecoturístic a Cal Rossa Taús

whatsapp