PROMOCIÓ PRIMAVERA

1 nit entre setmana

PRIMAVERA 2024

A partir de 185€ per a 2 persones….

Per a més informació, ens podeu contactar clicant aquí

Casa positiva

El poble de Taús, ubicat al Pirineu català, acull Cal Rossa, un allotjament rural destinat al turisme que genera més energia de la que consumeix durant l'any.

Es tracta d’una construcció eficient en fusta de 3 plantes i 300 m2 i que va obrir portes el 8 de juliol del 2017 i que té una capacitat per a 23 hostes. Per la seva condició de construcció en amb fusta eficient, l’estalvi energètic, respecte un edifici tradicional, és de prop del 90%.

El sostre fotovoltaic de plaques solars de 5kw genera més energia de la que es consumeix, una energia que es pot destinar a molts usos, com per exemple la càrrega de bicicletes o de vehicles elèctrics.

L’estructura que envolta Cal Rossa es íntegrament de fusta i ha estat dissenyada, fabricada i muntada per Fustes Sebastià, una companyia, amb seu a Rialp, al Pallars Sobirà, i especialitzada en construcció de cases eficients de fusta.

Per fer realitat aquest projecte, es va haver de fer un un estudi d’eficiència energètica i se’n va ocupar el reconegut arquitecte Josep Bunyesc i l’enginyer Jordi Oliveres, ambdós responsables a més de l’estudi de monitorització i anàlisi del funcionament energètic de la casa.

Economia i ecologia en un mateix projecte

Promogut per tres famílies de joves emprenedors descendents del poble de Taús, el projecte de Cal Rossa pretén dinamitzar econòmicament el territori de forma innovadora i respectuosa amb el medi ambient. Cal Rossa posa en valor l’estalvi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i l’ús de la fusta permet emmagatzemar 1,4 tones de CO2 per cada tona de fusta que conté l’edifici.

L’objectiu és que els resultats de la casa positiva mostrin que economia i ecologia poden anar de la mà, creant un model energètic que evolucioni cap a l’autosuficiència dels edificis.

Cal Rossa ofereix un espai ideal per realitzar activitats d’oci vinculades a la natura (fauna, flora, geologia, etc.) i rutes a peu, en bici, BTT o 4×4 per conèixer l’entorn de Taús. També permetrà adquirir productes de proximitat i/o ecològics als visitants a través de la seva botiga online.

Característiques tècniques de la construcció positiva de fusta

Vehiculada al voltant de la rehabilitació d’un paller i d’una quadra, Cal Rossa s’aixeca sobre murs de fusta, concretament d’entramat lleuger, forjats i escales de CLT, un producte fabricat per Fustes Sebastià i basat en un compost de làmines de fusta que s’encolen en diverses capes en forma de creu. Aquestes làmines són encolades i tractades sota alta pressió de moldejat fins a convertir-se en plaques de fusta massissa de gran format.

Fustes Sebastià treballa amb fusta del Pirineu català, fonamentalment pi i avet, fet pel qual Cal Rossa incorpora només aquesta tipologia de material.

Com a construcció de fusta eficient, Cal Rossa respon a les característiques tècniques de la casa eficient: orientació al sud, amplis finestrals que permeten que entri la radiació solar, circuits de ventilació amb recuperació de calor que aprofiten l’aire calent interior i un bon aïllant tèrmic, en aquest cas fibra de fusta de 18 cm a la paret i 25 cm al sostre. La coberta, que permet integrar les plaques fotovoltaiques, s’aixeca sobre entramat lleuger.

Han participat en el projecte

Fustes Sebastià
Cooperativa Piro_NEGAWATT
Josep Bunyesc
Soler i Palau
Circuitor
Unió Europea
Generalitat
CAUC

Resum energètic en PDF

Segueix-nos

© 2024 · Cal Rossa · Taús · Tots els drets reservats · Termes i condicions · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià

PDR.cat 2020 PDR.cat 2022
Leader PDR.cat 2020

Implementació d’estratègies de desenvolupament local
Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022 cofinançada per:

Unió Europea Fons Agrícola Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya

Ajut rebut 2020: 4.034,10 € (43% FEADER – 1.734,66 € / 57% DARP – 2.299,44 €)
Títol de l’actuació: Adaptació dels espais comunitaris de Cal Rossa per àpats, celebracions, teambuilding

Ajut rebut 2022: 74.347,76 € (43% FEADER – 31.969,54 € / 57% DARP – 42.378,22 €)
Títol de l’actuació: Espai de workation ecoturístic a Cal Rossa Taús

whatsapp