Home / De Taús al Boumort – Ruta 100 cims

De Taús al Boumort – Ruta 100 cims

Ruta per accedir al Boumort -Ruta 100 cims, inclosa als 100 cims de la FEEC. La primera part de la ruta, coincideix amb la pujada al Roc dels 4 alcaldes des de Taús.

Per fer la ruta ens dirigim a la part més baixa del poble Taús on travessem la pista que va cap al castells, seguim baixant per la carrerada (camí ample amb petita paret a banda i banda) en direcció sud fins arribar al petit riu “major” que travessem sense problemes, continuem pel camí que surt a dreta (sud-oest) i que planeja amb lleus desnivells per superar dos petites valls fins a connectar amb una pista que va des de Taús fins al Refugi de Cuberes.

Travessem la pista i seguim direcció sud en pujada i per la marcada cabanera, el camí no té pèrdua perquè la cabanera té una amplada d’uns 50 metres amb la vegetació tallada, alhora serveix de tallafoc.

Al Km 4 i alçada 1700mt, enllaçarem amb pista que continua amb la mateixa direcció sud i bastant planera fins al Km 5,3. D’aquí seguirem direcció sud-oest guanyant el tram més rocós i en forta pujada fins arribar a la cota 1830, ara el terreny és obert i sense arbres, estem al prat del pal. Seguirem direcció sud per l’extrem esquerre del prat i prop dels espectaculars singles amb la Vall de Cabó al fons.

Abans d’arribar al Roc dels 2 alcaldes (podem apropar-nos-hi perquè ens queda aprop), seguim el camí que travessa per sobre les cingleres que donen a la vall de cabó, sempre mantenint-nos en aquesta vessant, el camí és una mica exposat però no té cap dificultat. Travessem la font dels gossos i arribem a una pista que uneix prat montaner amb la vasseta, nosaltres la deixem a la nostra esquerra per dirigirnos cap al tossal de caners, d’aquesta manera sempre seguim l’antiga cabanera, travessant algun tram de bosc i pastures.

Del tossal de caners baixem fins al marcat prat montaner que travessarem direcció sud per trobar el camí que flanquejant-lo per la seva vessant est ens durà fins a la creueta, travessant el pas contador i la pleta de les ordigues.

Des de la creutea virem a nord-oest per arribar al cim de boumort 2077mt amb un vèrtex geodèsic al cim i excepcional vista de més de mig Pirineu. Per tornar ens dirigirem al Pic del forat del gel i d’aquí iniciarem la pronunciada canal que baixa per la vessant nord del cim, compte en aquest tram que és molt dret i sols aconsellable si està sec, els arbres ens serviran per agafar-nos-hi i no relliscar. Seguint el track ens desviarem cap a l’est per assolir el forat del gel i seguidament el camí de pujada a prat montaner que desfarem fins a Taús.

Circular força llarga i amb desnivell però molts trams planers, sempre en alçada i espectaculars vistes, a fer per bon temps. Trigarem tot un dia caminant i mig dia i entre 3 i 4 hores corrent.

  • Distància: 21,30 Km
  • Desnivell acumulat de pujada: 1196 mt
  • Dificultat: dificil
  • Veure a Wikiloc

Powered by Wikiloc
Segueix-nos

© 2024 · Cal Rossa · Taús · Tots els drets reservats · Termes i condicions · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià

PDR.cat 2020 PDR.cat 2022
Leader PDR.cat 2020

Implementació d’estratègies de desenvolupament local
Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022 cofinançada per:

Unió Europea Fons Agrícola Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya

Ajut rebut 2020: 4.034,10 € (43% FEADER – 1.734,66 € / 57% DARP – 2.299,44 €)
Títol de l’actuació: Adaptació dels espais comunitaris de Cal Rossa per àpats, celebracions, teambuilding

Ajut rebut 2022: 74.347,76 € (43% FEADER – 31.969,54 € / 57% DARP – 42.378,22 €)
Títol de l’actuació: Espai de workation ecoturístic a Cal Rossa Taús

whatsapp