PROMOCIÓ PRIMAVERA

1 nit entre setmana

PRIMAVERA 2024

A partir de 185€ per a 2 persones….

Per a més informació, ens podeu contactar clicant aquí

Home / Circular de Taús a les Piques – Ruta 100 cims

Circular de Taús a les Piques – Ruta 100 cims

Circular des de taús a les piques, un dels 100 cims de la FEEC.
Des de Taús seguim pel camí vell de les Valls d’Aguilar fins el poble dels Castells, tot el camí està senyalitzat amb marques grogues, aquest tram es força planer.
Des del poble dels Castells, seguim les marques grogues que ens portaran a la part alta del poble i en franca pujada ens portaran cap al Coll de les Esglésies on es troba situada l’Ermita de la Mare de Deu de la Guia (antigament s’hi celebrava un aplec), el darrer kilòmetre més planer.
Des del Coll de les Esglésies seguirem pujant i seguin les marques grogues que ens portaran fins el cap de la Serra de Taús, passant entre pastures i un curt tram de pista. Des d’aquí veiem el Cim de les piques a Oest i hi arribem per camí fàcil seguint la ampla carena. Arribem al Cim de les piques amb espectaculars vistes 360º sobre el Pirineu i bona part del territori català, podem veure des de la zona del mont perdut fins al Canigó, els Montsecs i Montserrat.
Desfem el camí fins arribar a una planell anomenat Salanques sota la Serra de Taús, alçada aproximada de 1770mt. D’aquest punt deixem les marques grogues del camí vell de les Valls d’Aguilar per dirigir-nos ple sud / sud-est cap als plans de Prafita enmig de pastures, el camí a cops no és molt definit però es tracta de travessar la zona de pastures fins arribar a Prafita on trobem uns abeuradors i l’inici d’una pista, en aquest punt pugem uns metres sobre la pista i ens trobem el camí que coincideix amb l’antiga Cabanera que travessava la zona de Boumort per arribar a les pastures Pirinenques. aquest camí passa primer planer fins travessar una pista en cota 1580 i llavors baixa ple sud en pendent més pronunciada fins arribar al poble de Taús que veiem sota nostre.
Aquesta ruta és una magnífica circular per conèixer la part nord de Taús, caracteritzada ser la primera zona àmplia de pastura pirinenca venint del sud. Destacar també l’aprofitament del Camí Vell de les Valls d’Aguilar que unia antígament els diferents pobles de la Vall.
Trigarem tot un matí (mig dia) fent-ho tranquil·lament i amb parades o menys de 2 hores si ho fem corrent.

  • Distància: 12 Km
  • Desnivell acumulat de pujada: 550 mt
  • Dificultat: mitjana
  • Veure a Wikiloc

Powered by Wikiloc
Segueix-nos

© 2024 · Cal Rossa · Taús · Tots els drets reservats · Termes i condicions · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià

PDR.cat 2020 PDR.cat 2022
Leader PDR.cat 2020

Implementació d’estratègies de desenvolupament local
Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022 cofinançada per:

Unió Europea Fons Agrícola Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya

Ajut rebut 2020: 4.034,10 € (43% FEADER – 1.734,66 € / 57% DARP – 2.299,44 €)
Títol de l’actuació: Adaptació dels espais comunitaris de Cal Rossa per àpats, celebracions, teambuilding

Ajut rebut 2022: 74.347,76 € (43% FEADER – 31.969,54 € / 57% DARP – 42.378,22 €)
Títol de l’actuació: Espai de workation ecoturístic a Cal Rossa Taús

whatsapp