Carregant...

Home / Santa Llogaia de Bellpui

Santa Llogaia de Bellpui

L’església de Santa Llogaia de Bellpui és un edifici enrunat. Presenta una sola nau amb transsepte de la qual ha desaparegut la coberta. Es conserven pilastres adossades als murs que devien suportar la volta de canó reforçada amb arcs torals. L’absis semicircular és orientat a llevant i s’obre a la nau a través d’un arc presbiteral. De l’absis solament en resta part del costat nord i es pot veure la finestra de doble esqueixada. Al mur septentrional hi ha una nau estreta coberta amb volta de canó i coronada per un absis que probablement en tenia una de simètrica a l’altre costat formant el trasnssepte.

L’estructura de l’església fou modificada, la nau va ser allargada amb un espai cobert per una volta de canó reforçada per un arc toral. En aquest sector s’obre la porta d’accés al temple.

A l’interior els paraments són arrebossats però deixen veure l’aparell format per carreus ben escairats, sense polir, disposats ordenadament amb filades uniformes i regulars. La volta era formada, per peces sense desbastar, col·locades a plec de llibre. L’ampliació es va fer amb un aparell de reble molt irregular.

Els paraments i estructura fa pensar que es tracta d’un edifici del segle XI, o del segle XII però seguint la tradició constructiva anterior.

Santa Llogaia de Bellpui

Santa Llogaia de Bellpui és una església del municipi de les Valls d’Aguilar inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Veure “top”

Església de Santa Coloma d’Argestues

Santa Coloma d’Argestues és una església del municipi de les Valls d’Aguilar inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Veure “top”

Capella Pre-Romànica de Sant Martí de Taús

L’ermita romànica de Sant Martí de Taús forma part de la Via Romànica, ruta transfronterera del romànic pirinenc.

Veure “top”
Segueix-nos

© 2022 · Cal Rossa · Taús · Tots els drets reservats · Termes i condicions · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià

PDR.cat 2020 Leader PDR.cat 2020

Implementació d’estratègies de desenvolupament local
Actuació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 cofinançada per:

Unió Europea Fons Agrícola Generalitat de Catalunya

Ajut rebut: 4.034,10 € (43% FEADER – 1.734,66 € / 57% DARP – 2.299,44 €)
Títol de l’actuació: Adaptació dels espais comunitaris de Cal Rossa per àpats, celebracions, teambuilding

whatsapp